چالش میان انتخاب فرش یا موکت، این روزها کمتر شده است و دلیل آن هم وجود سرامیک و پارکت های زیباست. تا چند سال اخیر، موکتها، جزو کفپوش های پرکاربرد بودند و اولین گزینه در پوشش کف ساختمان ها بودند؛ بدین صورت که فرشی در وسط اتاق پهن میشد و مابقی اتاق با موکت پوشانده میشد، و همچنان امروزه برخی از افراد هستند که حضور موکت ها را الزامی میدانند؛ در صورتی که این افراد نمیدانند که فرش های ماشینی میتواند این روزها وظایف موکت ها را به خوبی ایفا کند.
انتخاب میان موکت یا فرش برای اتاق خواب، کدام درست است؟
اگر در گذشته سوال میشد آیا برای اتاق خواب فرش بهتره یا موکت، مسلما هزینه ای که قرار بود خریدار بپردازد، اندازه و ابعاد اتاق و همچنین آیا در اتاق خواب، تخت خواب وجود دارد یا نه مورد بررسی قرار میگرفت؛ اما این روزها با توجه به تنوع فرش های ماشینی در نوع قیمت، تولید فرش های ماشینی در تمامی ابعاد و اندازه ها و همچنین وجود تخت خواب در تمامی اتاق خواب ها، دیگر این موارد مورد بررسی قرار نمیگیرد و افراد ناخودآگاه به سراغ خرید فرش های ماشینی برای اتاق خواب می روند و کمتر کسی است که فضاهای خالی اتاق خواب را با موکت ها پر کند.
به چند دلیل، فرش برای اتاق خواب بهترین گزینه است و از موکت بهتر است؛ یکی از این دلایل وجود تخت خواب در بیشتر اتاق خواب هاست. بیشتر فضای اتاق خواب را تخت خواب پوشانده است و افراد به جای استراحت روی زمین، از تخت استفاده می کنند. پوشاندن جلوی تخت خواب با قالیچه ای کوچک، زیبایی وصف ناپذیری را در فضای اتاق خواب ایجاد می کند. برای چنین اتاق خوابی، پوشاندن فضای باقی مانده با موکت، به معنای از دست دادن هزینه و زیبایی فضای اتاق است.
وقتی اتاق خواب قرار است با موکت مفروش شود؛ باید زیر تخت خواب، میز آرایشی، کمد و دیگر وسایل نیز مفروش شود که این کار بسیار سخت و طاقت فرساست؛ از طرفی موکت ها به مرور زمان، مو و پرز را به خود می گیرند که این نوع کف پوش ها نمی توانند گزینه ایده آلی برای اتاق خواب تلقی شوند. از طرفی بیشتر اتاق خواب ها را کفپوش هایی از جنس سرامیک و پارکت پوشانده است که پهن کردن قالیچه ای در میان آن و نپوشاندن تمامی کفپوش با موکت یا فرش، زیبایی بی نظیری را ایجاد می سازد و فرش اتاق خواب همانند تابلوی نقاشی شده در میان اتاق خواب می درخشد.
از میان بد و بدتر، بد را انتخاب نکن (انتخاب میان فرش بی کیفیت و موکت)
ارزش و کیفیت بیشتر فرش های ماشینی ایرانی قابل ستایش است و این کیفیت است که سبب خلق زیبایی طرح و نگاره های آن می شود و کیفیت است که آسایش و آرامش خریدار را چند صباحی فراهم می کند.
انتخاب میان فرش های بی کیفیت برای اتاق خواب و موکت، یعنی انتخاب میان بد و بدتر. نخی که برای بافت گره های فرش های ماشینی به کار می رود، تعیین کننده اصلی کیفیت فرش های ماشینی است. فرش های ماشینی که با الیاف هیت ست شده آکریلیک، ورژن و پلی پروپیلن بافته شده اند، در برابر شست و شو، گرد و غبار و پاخور شدن مقاوم هستند.
فرآیند هیت ست شدن به شدن سبب بالا رفتن دوام و ماندگاری کفپوش میشود و مقاومت و ماندگاری موکتها که با الیاف نایلون یا پلی استر بافته شده اند در برابر این نوع از فرش های ماشینی ناچیز است.
برخی از فرش های ماشینی خیلی ارزان که در شانه و تراکم های خیلی پایین و با الیاف هیت ست نشده و توسط دستگاه های تبدیلی بافته می شوند، کیفیت بسیار پایینی دارند و به مرور زمان در اثر پاخور شدن، ماهیت خود را از دست میدهند.
هماهنگی میان طرح فرش اتاق خواب و موکت ها، کمی سخت است
نقش و نگارهای زیبایی که روی فرش های ماشینی هستند، به تنهایی میتوانند فضایی را متحول سازند. طرح فرش اتاق خواب میتواند جلوه خاص و زیبایی به اتاق دهد و این فرش ها به تنهایی قدرت زیبا ساختن اتاق را دارند؛ در صورتی که موکت ها به تنهایی نمی توانند جلوه بصری اتاق را بالا ببرند و حتما باید با فرش های ماشینی همراه باشند.
تناسب رنگ موکت و طرح آن با طرح فرش اتاق خواب کمی دشوار و زمان بر است. درست است که تنوع رنگ های موکت در فروشگاه ها همه را شگفت زده کرده است؛ ولی قرار گرفتن آن ها در کنار فرش اتاق خواب در برخی از موارد می تواند جلوه بصری آشفته و ناهماهنگی را ایجاد سازد.
برای اتاق کودک فرش بهتر است یا موکت، فقط از فرش استفاده کنید
درست است که تهیه فرش برای اتاق خواب کودکان به معنای پرداخت هزینه بالاتر نسبت به موکت است؛ ولی انتخاب فرش می تواند بهترین انتخاب باشد و امنیت اتاق کودکان را بچه ها بالا می برد.
اتاق کودکی را در نظر بگیرید که در وسط آن فرش ماشینی پهن است با تصاویر عروسکی، انیمیشنی یا طرح های آموزشی و سرگرمی؛ مسلما این نوع فرش اتاق خواب کودک می تواند انگیزه کودک را به ماندن در اتاقش و انجام دادن فعالیت های روزمره را بالا ببرد؛ از طرفی به دلیل جنس نرم سطح فرش ماشینی و بافته شده با الیاف ضد حساسیت، کف اتاق کودک می تواند محل خوبی برای دویدن، سینه خیز یا دیگر فعالیت ها باشد. میتوان بیشتر فضای اتاق کودک را با فرش کودک پوشاند و فاصله کمی را از دیوار تا فرش ایجاد کرد تا تمامی سطح اتاق کودک، نرم و لطیف باشد.
فرش یا موکت برای اتاق خواب؟
با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که فرش برای اتاق خواب هم مقرون به صرفه تر است و هم زیبایی اتاق را بالا می برد و سطحی نرم و لطیف را ایجاد می سازد.
مجموعه فرشیما با ارائه هزاران مدل های فرش اتاق خواب در سبک های سنتی، فانتزی و مدرنیته توانسته است نیاز تمامی سلیقه ها را برآورده سازد و فرش های ماشینی را در ابعاد استاندارد و غیر استاندارد روانه بازار فرش کند.
کلکسیونی از طرح ها و رنگ های فرش اتاق خواب در وب سایت فرشیما به نمایش گذاشته شده و افراد می توانند به صورت اینترنتی یا حضوری از این مجموعه خریداری کنند. زیبایی در کنار کیفیت است که آرامش خریدار را بالا می برد و خریداران می توانند خریدی با قیمت عمده از این مجموعه انجام دهد.